Lacquer
Annie Sloan Lacquer geeft een slijtvaste beschermende afwerking en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Chalk Paint Lacquer is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Chalk Paint™. Het is net als de verf sneldrogend. Het bevat weinig VOS (oplosmiddelen) en is gecertificeerd als Toy Safe. Het kan worden aangebracht met een kwast, roller of spuitpistool en is perfect om vloeren, tuinmeubilair en keukenblokken te beschermen.
Chalk Paint™ Lacquer is verkrijgbaar in 2 varianten: Gloss en Matt. En in één hoeveelheid van 750 ml.

Techniek

Zorg dat het oppervlak droog en stofvrij is.
Roer de Lacquer goed door voor gebruik en roer ook regelmatig tijdens het gebruik. 
Voor een gladder resultaat is het aan te raden om de lak met 10% water te verdunnen.
Breng de lacquer aan met een kwast (Flat Brush) of roller (of beide, met een roller kun je meestal niet in de hoekjes komen).
Breng de lak niet te dik aan, in rechte banen.
De lak voelt droog aan na 1 à 2 uur, dit hangt af van de temperatuur en luchtvochtigheid. Als hij droog aanvoelt kan er een volgende laag overheen.
Er kunnen 3 lagen worden aangebracht voor maximale bescherming.
Spoel het gebruikte gereedschap onmiddelijk na gebruik uit met warm water en zeep. 

 

Tips
- Breng de lak eerst aan op een proefstukje omdat het resultaat kan verschillen door voorgaande behandelingen.
- Laat de Lacquer een nacht drogen voor gebruik. Bij een vloer wordt geadviseerd om de lacquer minimaal 24 uur te laten drogen alvorens de vloer te betreden.
- De Lacquer is volledig uitgehard na 14 dagen.
- Gloss biedt een betere bescherming dan Matt. Wil je een matte uitstraling, maar wel een goede bescherming? Gebruik dan eerst twee lagen Gloss en als laatste een laag Matt.
- Op een donkere kleur van de matte Lacquer een witte waas achterlaten. Om dit te voorkomen, kun je eerst een laag Gloss Lacquer aanbrengen en daarna de Matt.
- Gebruik de Matt en Gloss door elkaar om textuur en contrast te creeëren.
- Lacquer kan niet over wax heen worden aangebracht, wax kan wel over Lacquer heen.
- Gebruik je de lacquer buiten, zorg dan dat je project goed droog is voordat je de lacquer aanbrengt. Breng twee dunne lagen aan en zorg dat het rondom is aangebracht want als er ergens vocht in komt, kan de verf uiteindelijk gaan bladderen. De lacquer zal de krijtverf beschermen tegen krassen, vlekken en weersinvloeden. Daarbij blijft de kleur goed.
- Projecten afgewerkt met lacquer kun je het beste schoonmaken met een vochtige doek met eventueel een milde zeep. Vermijdt het gebruik van chemicaliën.
- Vermijdt stoom en hitte bij lacquer. Lacquer is niet geschikt voor de natte cel (bv. de douche ruimte) of achter een kookplaat.
- Bewaar de lacquer op een koele droge plaats met een constante temperatuur. Het beste gebruik je de lacquer binnen een jaar na aankoop. De levensduur van lacquer kan worden verlengd door restjes in een kleinere pot te bewaren met zo min mogelijk lucht erbij.
- De lacquer kan gebruikt worden als beschermlaag bij bloedend hout, zie hier voor meer informatie.
- Direct op houten oppervlaktes aangebracht kunnen producten op waterbasis, zoals de lacquer, reageren op looizuur of andere stoffen in het hout, waardoor de lak geel wordt. Seal het aangedane oppervlak dan met schellak of een passende primer.

Juli 2020
 

© 2019 - 2020 Original Wood | sitemap | rss