Moderne look
Wanneer je Chalk Paint gelijk uit de pot op je project verft, zul je structuur zien. Maar met Chalk Paint kun je ook een gladde en strakke afwerking creeën. Dit kan door de verf wat te verdunnen, door gebruik te maken van de Flat brush en op een bepaalde manier te verven. Als je dan ook nog de Lacquer Gloss gebruikt of de wax oppoets voor een glanseffect, kun je een moderne uitstraling krijgen.

Techniek
- Zorg dat een ondergrond glad is, schuur het eventueel nog een beetje.
- Verdun de verf met water, roer het goed door. Doe het verdunnen niet in de pot zelf. Door water toe te voegen, is de houdbaarheid niet meer gegarandeerd.
- Breng de verf met de Flat brush glad en regelmatig aan in dezelfde richting als de nerven van het hout. Gebruik hierbij de top van de kwast (dit heet de 'feathering techniek'. Duw niet te hard, want dit geeft textuur.
Optie 1 (eerst waxen):
- Werk de verf af met een wax. Breng dit aan met een waxkwast of doek en veeg het teveel eraf met een doek. Nu kun je eventueel nog een beetje voorzichtig schuren met fijn schuurpapier en daarna nog een waxlaag eroverheen doen.
Optie 2 (eerst schuren):
- Schuur het oppervlak voorzichtig met fijn schuurpapier en werk het af met wax. Breng dit aan met een waxkwast of doek en veeg het teveel eraf met een doek.
Optie 3 (extra laag verf)
- Schuur het oppervlak voorzichtig met fijn schuurpapier.
- Breng een tweede laag Chalk Paint aan op dezelfde manier als de eerste laag.
- Ga nu verder met optie 1 of 2.

Tips
- Erg glanzende of gladde oppervlakken kun je voor een betere hechting even licht opschuren.
- Het aanbrengen van meerdere dunne lagen helpt Chalk Paint om beter te hechten.
- Poets de waxlaag na 24 uur op voor een extra glans of gebruik Lacquer Gloss voor een glanzende afwerking.
- Door te verven met deze techniek krijg je een 'Smooth finish', het schuren tussendoor zorgt voor een 'Ultrasmooth finish'.

Juli 2020

© 2019 - 2020 Original Wood | sitemap | rss