Over ons

Ruben en Marieke in de winkel

Wij zijn Marieke en Ruben. We zijn al sinds 1998 elkaars maatje en partner. En wij hebben inmiddels drie prachtige dochters. Allebei zijn we van kleins af aan al creatief. Ik (Marieke) was als kind creatief met vooral papier en later verf. Ook Ruben was altijd met zijn handen bezig en werkt inventieve ideeën uit.

Toen we een relatie kregen versterkten wij elkaar in onze creativeit. We kregen inspiratie, maakten samen plannen en voerden ze uit. Niets was onmogelijk, een kast die we in ons hoofd hadden niet te vinden? Dan maakten we er zelf één op maat. Hierbij waren we vaak ook creatief met de materialen die we al hadden. En dit zijn we nog steeds. Zo zijn we ook bij de Chalk Paint van Annie Sloan gekomen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld makkelijk een oude kast omtoveren tot een nieuwe. 

Zo was ik jaren bezig met meubels opknappen, eerst voor mijzelf en later voor de verkoop. Ruben maakte serveerplanken en meubels op maat. Om al onze unieke en creatieve producten te kunnen verkopen begonnen we in 2019 met het opzetten van een webwinkel. Terwijl we daar midden in zaten, kwam op een avond de ommezwaai. Ik weet nog precies het moment, ik stond op het punt om naar bed te gaan, toen Ruben mij een bericht liet lezen dat er een winkel vlakbij ons huis met Annie Sloan verf en opgeknapte meubels zou gaan stoppen. Van slapen is het toen niet snel gekomen, want in mijn hoofd bleven de gedachten heen en weer schieten; 'Zou dat wat voor ons zijn? Nee, dat is wel een hele grote stap. Maar het zou wel heel erg gaaf zijn. En na een week hebben we de knoop doorgehakt; 'We doen het gewoon!'

We zijn ervoor gegaan. Ik heb de webwinkel verder gebouwd en daarnaast hebben we de fysieke winkel uitgedacht, opgeknapt, ingericht en aangekleed. Nu kunnen we hier al onze opgeknapte meubels , zelfgemaakte serveerplanken etc. showen.
Daarnaast is het een plek waar mensen komen voor advies over de krijtverf, waar ze komen kijken naar de meubels en woonaccessoires èn waar ik onder 'werktijd' lekker creatief bezig kan zijn. Ik kan al mijn ideeën uitproberen en anderen hiermee inspireren. Als ik weer een nieuwe techniek heb uitgeprobeerd of een mooi meubel heb opgeknapt dan kan ik dit laten zien in de winkel, op social media en in de nieuwsbrief. Wat heerlijk om door middel van onze eigen creativiteit een inspiratiebron voor anderen te kunnen zijn!

Het was voor ons een gouden kans die we met beide handen hebben aangegrepen. Het was (en is) heel hard werken om alles zo goed mogelijk neer te zetten, maar wat een energie krijgen we van bezig zijn met de winkel. En wat worden we geïnspireerd door de leuke en enthousiaste reacties van klanten. We hopen nog lang jullie te kunnen adviseren en mooie producten voor jullie te kunnen ontwerpen en maken. 

Wij zijn uniek door onze creativiteit, ons hoge afwerkingsniveau en onze expertise over de materialen die we verkopen en gebruiken. We zijn benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen. Neem contact met ons op met je vraag.

© 2019 - 2024 Original Wood | sitemap | rss