Decoupages en rijstpapier hebben wij van verschillende merken en hebben elk hun eigen instructies. Dit komt omdat de decoupages verschillen in materiaal. Het ene is papier met een structuur, het andere is juist wat glimmend.
In de regel geldt dat er een image medium op het oppervlak gesmeerd wordt waar je de afbeelding wilt. Hierop breng je de afbeelding aan. De afbeelding kun je dan voorzichtig aandrukken met je handen, met een doek, met een prop huishoudfolie of zelfs met het strijkijzer. Je kunt de decoupage ook in delen aanbrengen, al naar gelang hoe groot deze is. 

Nog even een tip; decoupage papier kan doorschijnen na het opbrengen. Hou daarom rekening met de kleur van de ondergrond, deze kan invloed hebben op de kleuren van de afbeelding.

We raden aan om Annie Sloan Image Medium te gebruiken om de decoupage te bevestigen en Annie Sloan Clear wax of Lacquer te gebruiken voor de afwerking van dit product.  

Kijk hier voor een instructiefilm van Michelle (van Mint by Michelle) om de decoupage glad aan te brengen.
Kijk hier voor een instructiefilm van Michelle (van Mint by Michelle) om de decoupage aan te brengen voor een authentieke, oude look.

© 2019 - 2024 Original Wood | sitemap | rss