Meubels en handgemaakt

Hoge kwaliteit, uniek en perfecte afwerking; dat zijn steekwoorden die van toepassing zijn op deze categorie.
Door onze creativiteit en daarnaast vakmanschap kunnen wij 'afgeschreven' meubels of materialen een nieuw leven geven. En dit doen we met liefde. Een kast met een verhaal weer een tweede (of meer) leven geven, dat is toch prachtig?

Handgemaakt

Wij zien bij een meubel dat niet meer voldoet of resten hout vaak nog mogelijkheden om er wat moois van te maken. Dit in combinatie met Rubens timmermanskunsten heeft als uitkomst handgemaakte en unieke producten zoals prachtige serveerplanken.

Meubels

Meubels een tweede leven geven, dat is ons doel. Hierbij hanteren wij een hoog afwerkingsniveau.

Wij zoeken meubels die met een make-over nog prima een ronde mee kunnen. De meubels gaan  eerst onze werkplaats in waar Ruben kapotte onderdelen vervangt of repareert, of waar hij een meubel deels vernieuwt om deze een moderne uitstraling te geven. Dat is één onderdeel van het hoge afwerkingsniveau.

Daarnaast krijgen veel meubels een make-over door ze te verven met Chalk Paint van Annie Sloan. En niet alleen de buitenkant, maar bijna ook altijd krijgt de binnenkant een verflaag of behang. Zo wordt het echt een nieuw meubel en niet een opgeknapt oud meubel. De meubels krijgen ook een wax- of laklaag zodat de Chalk Paint nog sterker wordt en de meubels afneembaar zijn met een vochtige doek. Tot slot krijgen sommige meubels een nieuw stofje, bijvoorbeeld door een stoel te opnieuw te stofferen.

En zo kun je weer jarenlang plezier hebben van het meubel. Een meubel of product met een verhaal die je vol trots aan anderen laat zien!

Heb je zelf een meubel die toe is aan een make-over, maar zie je dit zelf niet zitten? Wij kunnen je dit uit handen nemen.  We bespreken de wensen en maken een prijsafspraak. Ook kunnen we zorgen voor het transport van het meubel naar onze werkplaats. Neem contact met ons op om te vragen wat er voor mogelijkheden zijn. Of kijk hier voor meer informatie.

© 2019 - 2021 Original Wood | sitemap | rss