Wax
Wax gebruik je om de Chalk Paint te beschermen tegen krassen, stoten en vuil. Ook kun je je project gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. Daarnaast beschermt het tegen het afgeven van de verf. De wax trekt in de verf en wordt daardoor steviger. Je kunt wel 3 lagen wax aanbrengen om de verf steviger te maken. Voor het beste resultaat adviseren we je om de wax aan te brengen met de speciale Annie Sloan wax kwast. 
De wax kan ook direct op hout gebruikt worden om het hout te beschermen of te kleuren. De wax is toysafe en kan dus gebruikt worden op kinderspeelgoed en -meubilair.
Wax is verkrijgbaar is 4 varianten; Clear, Dark, White en Black. De Clear wax is puur voor de bescherming. De gekleurde waxen geven diepte aan je project en je kunt er een andere look mee creëren.

Lacquer
Annie Sloan lacquer geeft een slijtvaste beschermende afwerking en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Chalk Paint lacquer is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Chalk Paint™. Het is net als de verf sneldrogend. Het bevat vrijwel geen VOS (oplosmiddelen) en is gecertificeerd als Toy Safe. Het kan worden aangebracht met een kwast, roller of spuitpistool en is perfect om vloeren, tuinmeubilair en keukenblokken te beschermen.

Gilding wax
Maak je geverfde project af met Gilding wax (of metallic wax). Gebruik het op sierlijk houtsnijwerk en sierlijsten om textuur en details te benadrukken. Of gebruik het met een Annie Sloan stencil om vergulde vormen, lijnen en ontwerpen te maken. Je geeft je project net dat beetje extra met Gilding wax.
Gilding wax van Annie Sloan is verkrijgbaar is 5 varianten: Warm Gold, Bright Gold, Dark Silver, Bright Silver en Copper. 

Pearlescent Glaze
Het heeft deze naam vanwege de parelmoerachtige glans die het product heeft. Daarnaast is het een vernis, je kunt het dus gebruiken voor een decoratieve afwerking.

Het product is op waterbasis. Het is geschikt voor gebruik op zowel geverfd als ongeverfd meubilair, muren en vloeren. Het geeft een sublieme, hoogwaardige, glanzende afwerking. Je kunt Pearlescent glaze ook mengen met een heel klein beetje Chalk Paint om pastelkleuren te creëren.

Image Medium
Annie Sloan Image Medium is een lijm en vernis ineen. Het is een product op waterbasis en het droogt snel. Het is heel geschikt voor decoupage en transfer. Met decoupage plak je afbeeldingen van servetjes of soortgelijke papieren ergens op. Een transfer, die niet van zichzelf kleeft, bijvoorbeeld een uitgeprinte afbeelding of foto kun je ergens op plakken met Image medium. Het is een soort mod podge.

Gold size en metal leaves
De Gold size gebruik je in combinatie met de Metal leaf. Het is lijm (op waterbasis) om deze goud-, zilver- of kopervellen mee vast te plakken. Je kunt deze prachtige superdunne metallic vellen gebruiken om meubels, muren, accessoires en dergelijke mee te vergulden.

Cracqueleur
Annie Sloan Cracqueleur is een twee componenten toepassing waarmee je een mooi gebarsten effect creëert. Om de barstjes zichtbaar te maken gebruik je gekleurde wax, Wax White, Dark of Black.

Techniekenboek over de producten van Annie Sloan
Wil je meer informatie, foto's,  tips en tricks? Download dan ons zelfgemaakte techniekenboek. De link ontvang je door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

© 2019 - 2024 Original Wood | sitemap | rss