Transfers

Met een transfer kun je gemakkelijk iets extra's toevoegen aan je project. En met een kleine instructie zijn de transfers gemakkelijk te gebruiken. 

Voorbereiding
Bewaar het transfer met het beschermvel totdat je klaar bent om het te plaatsen. Zorg dat er geen stof of vuil op de transfer komt, dit is van invloed op de hechting. Zorg ook dat niets de kleefzijde van de transfer raakt, ook zichzelf niet. Bewaar de transfer niet bij extreme temperaturen of vochtige omstandigheden. Dit kan de hechting beïnvloeden.

Gebruik
Begin met een schoon, droog en mat oppervlak. Zorg er bij verf voor dat deze goed is uitgehardt.
Verwijder de transfer van het beschermvel en plaats hem voorzichtig op het beoogde oppervlak. Gebruik kleine stukjes plakband (schilderstape) om hem op zijn plaats te houden.Transfer van Iron Orchid Design plakken
Begin aan één hoek van de transfer. Gebruik het meegeleverde hulpmiddel of iets soortgelijks om stevig te wrijven om de transfer aan het oppervlak te laten hechten. Doe dit totdat de hele afbeelding is geplakt. Dit kun je checken door af en toe het plastic vel omhoog te halen, als er toch nog wat op het vel zit, leg het het dan gewoon weer neer en wrijf nog meer over dat gedeelte. Nadat de hele transfer is geplakt, strijk je met een schone, droge hand alle stukjes glad die niet vlak zijn vastgeplakt.

Hierna is het verstandig om de transfer te sealen met een laag Clear Wax of Lacquer. Het moet een sealer zijn op waterbasis zonder agressieve oplosmiddelen.

Kijk hier voor een instructiefilmpje van IOD transfers op You Tube.

November 2023

© 2019 - 2024 Original Wood | sitemap | rss