Is Annie Sloan duurder of goedkoper dan andere merken krijtverf?

 • Door de vele m2 die je ermee kunt verven is de verf goedkoop in vergelijking met andere verven. Daarnaast heeft deze verf nog veel meer andere voordelen die andere krijtverven niet (allemaal) hebben. Zoals het niet eerst hoeven schuren of gronden, de geurloosheid, de veelzijdigheid en de goede dekking.

Is er verschil in kwaliteit tussen Annie Sloan Chalk Paint en andere krijtverven?

 • De krijtverf die te koop is bij de Action, Gamma, Karwei, Kwantum, Praxis etc. is kwalitatief niet te vergelijken met de Chalk Paint van Annie Sloan. De Chalk Paint heeft zoveel meer voordelen. Er zijn mensen die wel eens een uitstapje maken naar een ander merk, maar die eigenlijk altijd weer terug komen bij de Chalk Paint van Annie Sloan. Daarnaast kun je de Chalk Paint alleen kopen bij verkooppunten met deskundige verkopers die je kunnen adviseren.

Hoef ik echt niet te schuren?

 • Vrijwel nooit is het nodig om te schuren voordat je gaat verven. Er zijn twee uitzonderingen, bij zeer gladde oppervlakken zou je eventjes licht kunnen schuren om de verf meer grip te laten hebben. Daarnaast is het ook handig om bij heel grof hout of hout waarvan de oude verflaag los aan het laten is, even te schuren of de losse delen eraf te steken.

Waarom heeft deze verf zo'n goede dekking?

 • Deze verf bevat heel veel pigment waardoor hij zo goed dekt. Zelfs als de verf behoorlijk verdund wordt blijft hij nog goed dekken.

Wat is het verschil tussen wax en lacquer?

 • Wax wordt meestal gebruikt voor de afwerking en bescherming van meubels en accessoires. Lacquer wordt sowieso gebruikt voor de afwerking en bescherming van vloeren en trappen. Daarnaast kan de lacquer ook goed gebruikt worden voor keukens en tafels. Bij gebruik buiten is de lacquer zeer geschikt. Wax daarentegen kun je buiten beter niet gebruiken.

Gebruik ik voor mijn trap of vloer wax of lacquer?

 • Voor oppervlakken waar je op loopt, gebruik je altijd lacquer als afwerking. Je voeten en sokken zullen een vloer met wax polijsten, waardoor deze spiegelglad wordt.

Kun je lacquer op een spatscherm gebruiken?

 • Vermijdt stoom en hitte bij lacquer. Lacquer is niet geschikt voor achter een kookplaat.

Kun je lacquer in een natte ruimte gebruiken?

 • Vermijdt stoom en hitte bij lacquer. Lacquer is niet geschikt voor de natte cel (bv. de douche ruimte).

Verf je Paint van Annie Sloan met een kwast of roller?

 • De verf is uitermate geschikt om met een kwast te verven, het kan nonchalant worden aangebracht om toch netjes te worden. Uitzonderingen kunnen zijn gladde muren of zeer gladde oppervlakken zoals MDF of tegels, deze kunnen met een roller geverfd worden. Een combinatie is ook mogelijk. Eerst één of twee lagen met de roller en de laatste laag met een kwast aanbrengen.

Wat is het verschil tussen Annie Sloan kwasten en 'gewone' kwasten?

 • De kwasten van Annie Sloan zijn zeer duurzaam en van zeer hoge kwaliteit. Ze hebben een hoge haardichtheid waardoor ze veel verf op kunnen nemen, zodat je minder vaak nieuwe verf hoeft te pakken. De haren gaan niet wijd staan, ze verharen nauwelijks en ze zijn makkelijk schoon te maken.

Hoe weet ik of ik een echte Annie Sloan kwast heb?

 • Op de kwasten van Annie Sloan staat altijd haar naam. Er zijn ook kwasten die erg veel op deze kwasten lijken, maar daar staat geen naam op.

Waar maak ik mee schoon?

 • Gebruik geen Dasty, dit is te aggresief. Indien er gerookt is in de ruimte waar het meubel (ooit) heeft gestaan of is het meubel erg vet, dan maak je eerst schoon met water met een beetje St. Marc. Daarna neem je het meubel nog een keer af met alleen water. Is er nooit gerookt, dan kun je het meubel met alleen water of eventueel met een beetje allesreiniger afnemen.

Kan ik mijn keuken schilderen?

 • Jazeker, je zal niet de eerste zijn. Er hebben al veel keukens een prachtige metamorfose gekregen met de Chalk Paint. De keukendeurtjes kunnen geverfd, maar ook de tegels op de achterwand. Het wordt niet aangeraden om het keukenblad te verven.

Kan ik mijn vloer schilderen?

 • Een houten of tegelvloer kan zeker met de Chalk Paint geverfd worden. Een houten vloer kan in een white- of colourwash of helemaal dekkend geverfd. Wel moet er gekeken worden of de houten vloer niet in de olie zit, dan zal eerst de olielaag moeten worden verwijderd. Een onbehandelde of gelakte vloer kan gelijk geverfd worden. Wel is het raadzaam om eerst een onopvallend stukje te proberen in verband met bloedend hout. Zie 'Basis - Voorbereiding'. Een tegelvloer kan nog leuk worden afgewerkt met een mooi sjabloon. Bij een betonnen vloer is het nodig om eerst een laag primer aan te brengen omdat het anders te erg zuigt Voor kunststofvloeren zoals pvc of laminaat is het advies om eerst een stukje te proberen, sommige kunststoffen pakken de verf niet goed.

Kun je Chalk Paint over tegels verven?

 • Dat is zeker mogelijk,  in ons techniekenboek hebben we dit uitgebreid omschreven. Deze kun je downloaden als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Kan ik riet of rotan verven?

 • Ja, dat kan. Je kunt na de Chalk Paint voor extra bescherming nog wax of lacquer aanbrengen.

Kan ik een meubel met Chalk Paint later nog met traditionele lak verven?

 • Dat kan zeker, dan zal je eerst moeten schuren en gronden voordat je kunt gaan lakken.

Moet ik een gestuukte muur nog voorbehandelen?

 • Een gestuukte muur heeft eerst een voorbehandeling nodig van voorstrijk of een zeer verdunde laag Wall Paint.

Kan ik over mijn behang verven?

 • Dat kan als het behang goed vastzit. Er ontstaan misschien wat luchtbubbeltjes in de verf als de verf nog nat is, maar dat trekt weg.

Zijn er bijpassende stoffen verkrijgbaar?

 • Annie Sloan heeft bijpassende stoffen in haar assortiment. Effen en met een dessin, in de kleuren van de Chalk Paint.

Is er bijpassend behang verkrijgbaar?

 • Nee, er is geen behang in het assortiment. U kunt wel met een uitgekozen behang naar de winkel komen om een mooie bijpassende kleur Chalk Paint uit te kiezen.

Kun je de verf als schoolbordverf gebruiken.

 • Als je drie of vier lagen aanbrengt en de verf tussen de lagen steeds 12 uur laat drogen, dan kun je erop schrijven met een krijtje en dit afnemen met een vochtige doek.

Na het verven lijkt de kleur nog zo licht.

 • De verf zal nog wat donkerder worden na het aanbrengen van Clear wax of lacquer.

Hoeveel water kun je toevoegen?

 • Dit hangt af van verschillende factoren. Ga je het op stof of een ander materiaal verven. En wat voor afwerking wil je; modern of rustiek. Bij stof kun je ongeveer 25% water toevoegen, in andere gevallen maximaal 10%. Maar dit is vaak ook een kwestie van uitproberen. Voeg in ieder geval geen water toe aan de pot als je de overgebleven verf nog wilt bewaren.

Hoelang kun je de verf bewaren?

 • Er zit 1 jaar garantie op de verf, maar de verf kan jarenlang goed blijven als je hem op kamertemperatuur bewaard en geen water toevoegd. Na een tijdje kan de verf wat gaan indikken, maar dan kun je wat water toevoegen aan de verf die je gaat gebruiken.

Kun je over de wax heen verven?

 • Je kunt gewoon over de wax of lacquer heen verven. Ben je toch niet tevreden over de kleur of ben je na een tijd weer uitgekeken op de kleur, dan maak je hem weer even schoon en kun je gelijk weer de Chalk Paint aanbrengen.

Kun je de Chalk Paint buiten gebruiken?

 • Jazeker, in ons techniekenboek hebben we dit uitgebreid omschreven. Deze kun je downloaden als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Waar vind ik de goedkoopste Chalk Paint van Annie Sloan?

 • Annie Sloan hanteert vaste prijzen voor haar producten, dus overal zal je evenveel betalen voor bijvoorbeeld een liter Chalk Paint. Sporadisch zijn er aanbiedingen, zoals bij een opening.

De kleurnaam klopt niet bij de kleur Chalk Paint.

 • Annie Sloan heeft de kleuren verf namen gegeven die vaak een historie hebben over hoe de kleur is ontstaan. Dit kan soms verwarrend zijn zoals Chateau Grey die meer groen dan grijs is, of Duck Egg Blue die meer groen dan blauw is. Op het inlegvel bij de kleurenkaart is te lezen waar deze namen vandaan komen. Ook op mijn website staat de beschrijving van de kleurennaam bij de Chalk Paint.

Zijn er demonstraties of workshops?

 • Er worden basis-workshops gegeven waarin veel verschillende technieken geleerd worden. Daarnaast zijn er ook andere workshops waarin met de verf gewerkt wordt. In de winkel is het ook mogelijk om demonstraties van bepaalde technieken te geven.

Hoe kom ik aan instructies over de producten van Annie Sloan?

 • Allereerst in ons techniekenboek, die je kunt downloaden als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Verder zijn er boeken en tijdschriften van Annie Sloan verkrijgbaar voor beschrijvingen van technieken, maar ook voor inspiratie. En tot slot zijn er op de site anniesloan.com allerlei instructievideo's te vinden.

Zijn er voorbeelden te zien van de kleuren op meubels?

 • Op deze site staan bij de potten verf voorbeelden van meubels waarbij deze verf gebruikt is. In de winkel staan ook diverse meubels geverfd met deze verf.
© 2019 - 2024 Original Wood | sitemap | rss